Waar ligt het nou? Oh, hier ligt mijn Hoe-gaat-Yvonne-relaxt-op-vakantie-lijstje en ik begin te strepen. Toiletspullen, check. Zwemspullen, check. Muggenspul, check. Jazeker, het gaat goed. Mijn lijstje wordt steeds korter en mijn hoofd steeds leger. Heerlijk. Dit werkt!

Met de ruimte in het hoofd, krijg ik ruimte voor bezinning. Deze ruimte ga ik straks gebruiken om te dromen over mijn plan B, over mijn eigen loopbaan. Wil ik vooral dé adviseur duurzame inzetbaarheid zijn of richt ik me toch meer op coaching en loopbaanbegeleiding? Of toch die all round HR-adviseur die het MKB ondersteunt? En hoe ga kan ik mijn plannen werkelijkheid maken?

Die laatste vraag kan ik makkelijk beantwoorden: In kleine stapjes, eerst het één en dan het ander. Een keer koffie drinken bij iemand die mij verder kan helpen. Of een workshop volgen. Vragen in de markt in de gaten houden. Mogelijkheden genoeg. Ik maak mijn zoektocht vooral niet te groot want anders bestaat de kans dat ik helemaal niks meer doe. En da’s ook zonde.

Als iemand aan mij vraagt: Hoe eet je een olifant? Dan zeg ik vol overtuiging: In kleine hapjes!

Maarrrrr…. Ik kan de ruimte die in mijn hoofd ontstaat natuurlijk ook gebruiken om de buren op de camping te plagen. Toch maar iemand uit zijn tentje lokken dan? 🙂 Ik ben er nog niet uit. Eerst maar ff inpakken en van de vakantie gaan genieten…..

Yvonne de Wit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *