17 november 2016 vond de jaarlijkse Dag van de Mobiliteit Noord-Brabant plaats. Een prachtige gelegenheid voor medewerkers om een kijkje te nemen in de keuken van een ander bedrijf. Wat het kan brengen? Een paar reacties ….

Waarom
De Dag van de Mobiliteit brengt mensen in beweging, stimuleert de eerste stap naar buiten, en geeft de medewerker meer zicht op een mogelijke volgende stap in de loopbaan.

Beweging
Het is een prachtige mogelijkheid om eens een kijkje in de keuken van een andere organisatie te nemen en kennis te maken met een andere werkplek. Het haalt koudwatervrees weg om buiten de eigen (veilige) organisatie te kijken, prikkelt, roept vragen op, verrast, helpt keuzes te maken en ideeën op te doen. Kortom: een dag meelopen bij een andere organisatie levert meer op dan alleen een gesprek.

Verbinding
De Dag van de Mobiliteit verbindt de deelnemende organisaties. De contactpersonen en de medewerkers ontmoeten elkaar en leren elkaar beter kennen. De organisaties weten elkaar hierdoor beter te vinden en het netwerk van de medewerker wordt vergroot.

PR
De Dag van de Mobiliteit zet mobiliteit op de kaart. Zowel binnen de organisaties als daarbuiten. Door medewerkers voor één dag buiten de grenzen van de organisatie te laten kijken, wordt het onderwerp mobiliteit zichtbaar. De interne PR over mobiliteit draagt bij aan een cultuur, waarin beweging van medewerkers een onderwerp van gesprek is. De externe PR (zoals bijv. in dagbladen/streekbladen) zorgt ervoor dat de deelnemende organisaties hun visie op mobiliteit uitdragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *